Olika bonusar

Det finns alltså några olika typer av bingobonus, närmare bestämt tre stycken: Registrerings/Välkomstbonus, Insättningsbonus och Lojalitets/VIP-bonus. Dessa bonusar fungerar lite som en trestegsraket, den första är för att locka dig dit, den andra för att få dig att sätta in pengar på ditt spelkonto och den tredje är till för att hålla dig kvar. Men självklart är dessa bonussystem till nytta för dig som spelar också.

Registrerings/Välkomstbonus

Detta är då den första bonusen i vår ”trestegsraket”, man erhåller den på det allra enklaste sätt. Det enda du behöver göra är att registrera ett medlemskonto på den bingosajt som du vill spela på. När du gjort det så kommer bonusen automatiskt att finnas insatt på ditt spelkonto som är sammankopplat med medlemskontot. En Välkomstbonus eller Registreringsbonus brukar i regel inte att vara så stor, oftast ligger den på mellan 50 och hundra kronor, i alla fall när det gäller svenska bingosajter. Men den är en fantastisk möjlighet för dig att prova på sajten och alla spel utan att själv betala ett korvöre, gratis bingo helt enkelt.

Insättningsbonusen

En del bingosajter kallar Insättningsbonus för Välkomstbonus men det är egentligen två olika saker. Insättningsbonus är den bonus som är nummer två i trestegsraketen och innebär att man får bonus på dem pengar man sätter in själv för att spela med på sitt spelkonto. Oftast fungerar det så att bingosajten matchar ditt första insatta belopp med 100 %. Exempel; Du sätter in 100 kronor att spela för första gången, då kommer du att ha 200 kronor att spela för när insättningen är klar eftersom att du fick 100 % i Insättningsbonus.

Taket

När man läser om hur Insättningsbonusen på en bingosajt fungerar så brukar det stå om något som kallas för ”Tak”. Det är den summa som är den högsta de matchar med 100 % om Insättningsbonusen är på 100 %. Alltså om taket ligger på 2000 kronor så kommer dem inte att ge dig mer i bonus än så även om du själv sätter in 3000 kronor första gången. Men upp till de 2000 så kommer du alltså i detta exempel att få lika mycket som du sätter in i bonus.

Lojalitets/VIP-bonus

Detta är den tredje formen av bonus, alltså den som är till för att hålla dig kvar som spelare på en specifik bingosajt. Ofta är detta en form av Insättningsbonus när det handlar om bingo, det tillexempel vara så att du som spelar länge på samma sajt får 10 eller 20 % Insättningsbonus på din första insättning varje ny månad. På det sättet så tjänar du på att spela på samma sajt och inte byta hela tiden. På en del bingosajter kan du även vara med i en VIP-klubb och samla poäng som sedan kan omvandlas till pengar att spela för, som medlem i en sådan brukar man även få specialerbjudanden och andra bonusar i form av varor eller liknande.

Omsättningskrav

Ingenting här i livet är i längden gratis, så nu kommer vi till den där lilla haken som gör det möjligt för bingosajterna att ge så bra bonusar. Nämligen Omsättningskraven, det brukar innebära att man, för att kunna få ut någon vinst på de pengar man fått i bonus, måste omsätta motsvarande summa ett visst antal gånger med sina egna pengar på sajten. Därför rekommenderar vi att du alltid läser alla regler och villkor på en bingosajt innan du börjar spela. Detta för att du säkert ska veta hur det fungerar så att du slipper känna dig lurad på konfekten.